EUROPA INJECTA PROP D’UN MILIÓ D’EUROS PER A LA INNOVACIÓ TÈXTIL AL MARESME |
|
04/05/2018
Els Ajuntaments de Mataró i de Calella, són els beneficiàris d’aquesta injecció que estimularà projectes d’Smart Textile amb Eurecat i el TecnoCampus.
L’alcalde de Mataró i president de la Fundació TecnoCampus, David Bote, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i el director general de negoci del Centre Tecnològic Eurecat, Miquel Rey, han presentat el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró-Maresme per impulsar l’Smart Textil, acompanyats de la representació del gremi tèxtil a la comarca, el Sr. Paulí Aluart, President de l’Associació d’Empresaris de Gèneres de Punt de Mataró i Comarca - Asegema.
La iniciativa compta amb un pressupost de prop de 2 milions d’euros i compta amb una subvenció de 952.000 euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) Catalunya 2014-2020. La competitivitat d’un territori a través d’eines d’especialització i innovació en sectors d’activitat ja existents o en activitats emergents i evidentment creixents és l’objectiu dels projectes PECT, que s’emmarquen dins de l’estratègica territorial de la Generalitat RIS3CAT.
Coordinat per l’Ajuntament de Mataró, a Mataró-Maresme es vol impulsar la innovació tèxtil, i a Calella, la innovació amb l’esport, amb la participació de TecnoCampus, Eurecat i l’Ajuntament de Calella. Les empreses del sector del Maresme, el Consell Comarcal del Maresme i els ajuntaments de la comarca es beneficiaran també de les activitats emmarcades en aquest projecte, que enfila tres operacions principals :
-Reimagine Textile: Estratègia compartida entre TecnoCampus i Eurecat, i participada per Asegema, i que ja ha llançat enguany la convocatòria de la seva segona edició. Les accions es proposen convertir Mataró en un pol d’emprenedoria i innovació textil, i el desenvolupament d’una nova plataforma que esdevingui un espai comú entre indústria, serveis, educació i societat per al sector tèxtil del Maresme.
-Maresme Innova-Tech-Talent: Iniciativa que, des d’Eurecat, se centra en projectes de transferència del coneixement tecnològic en l’àmbit de les indústries del disseny, per aconseguir un tèxtil català més connectat, més intel·ligent, i més innovador.
-Sport City Lab: Operació impulsada per l’Ajuntament de Calella per convertir el municipi en un laboratori urbà d’innovacions tèxtils en l’àmbit de l’esport, aprofitant el calendari de competicions esportives d’alt nivel i esdeveniments internacionals programats a la ciutat. El Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil de Canet de Mar, hi col·labora, juntament amb Tecnocampus i Eurecat.
Les propostes s’aniran materialitzant en breu, ara sí, després d’un periode de prop de dos anys d’intensa espera i seguiment proper, des que van ser presentades les sol·licituds, en les que Asegema hi va tenir una participació molt activa.
Notícies relacionades : La Unió Europea injecta prop d’1 milió d’euros per impulsar l’smart tèxtil al Maresme. Tecnocampus. El textil de Mataró recibe un millón de euros de Europa para innovación. Modaes.
| |