[ Català - Castellano - English ]  segueix-nos a
ACCÉS ASSOCIATS
Usuari
Contrasenya
Cerca:
NOTÍCIES << tornar
ELS SíMBOLS DE LES ETIQUETES TÈXTILS TENEN PROPIETARI.
12/06/2018
I els associats a ASEGEMA gaudeixen d’un interessant descompte pel dret a utilizar-los.
Rentar màxim a 30 graus, o utilizar o no assecadora, lleixiu… són les instruccions de cura de les prendes tèxtils que habitualment trobem en forma de símbols en les etiquetes interiors de cada peça de roba. També utilitzem aquesta simbologia en les fitxes tècniques, en alguns documents, catàlegs, etc. I hi estem molt habituats, a tot el món.

Però… sabíeu que aquest sistema de símbols està subjecte a la propietat intel·lectual? És a dir, existeix un propietari d’aquesta simbologia, i no es pot utilizar sense el seu consentiment, sota risc de sancions econòmiques arreu del món.

A Espanya els pictogrames són de lliure ús, però a nivell internacional en un bon nombre de països és necessària una llicència per a utilizar-los. I aquesta llicència l’atorga Ginetex a través del seu únic representant a Espanya que és el Consejo Intertextil Español – CIE. Les empreses tèxtils exportadores necessàriament han de demostrar l’acompliment de la normativa a cada destinació, altrament, es podrien aturar les seves mercaderies a les duanes, i rebre sancions econòmiques importants.

Sembla que allò que hem estat fent ‘tota la vida’ agafa una altra dimensió. Però així és, i la propietat de la simbologia, reclama ara els seus drets. Per això Asegema s’hi ha posat en contacte, i ha negociat un important descompte per als seus associats. L’acord s’ha signat recentment i ja hi ha empreses del sector que s’hi han sumat. Així, exportem amb tranquil·litat…!

Més informació :

 
 
ASEGEMA
ASSOCIACIÓ D'EMPRESARIS DE GÈNERES DE PUNT DE MATARÓ I COMARCA
C/ Thos i Codina, 9, 08302 Mataró. Barcelona • Tel.: +34 93 790 24 80 • e-mail: asegema@asegema.org
Web desarrollada por Duma Interactiva.