[ Català - Castellano - English ]  segueix-nos a
ACCÉS ASSOCIATS
Usuari
Contrasenya
Cerca:
NOTÍCIES << tornar
ASEGEMA VISITA EL SINCROTRÓ ALBA
09/02/2018
La fotònica és més a prop del sector tèxtil del que sembla
Prop d’una vintena de persones van tenir l’oportunitat de visitar el Sincrotró ALBA durant el passat 6 de febrer, convocades per AEI-Tèxtils i Asegema, que van organitzar la visita. Els visitants han manifestat la seva admiració i satisfacció pel que van veure i aprendre, i és que realment, aquesta infraestructura que tenim tant a prop, a Cerdanyola del Vallès, sembla quelcom ben futurista.

El Sincrotró ALBA és una de les infraestructures tecnològiques i científiques més importants de l’Europa sud-occidental.

Un sincrotró és un accelerador de partícules que utilitza com a font una llum extremadament intensa (milions de vegades més brillant que la superfície del Sol) que permet visualitzar i analitzar la matèria i les seves propietats a nivell atòmic i molecular. La llum del sincrotró s'utilitza per proporcionar una comprensió més profunda dels materials mitjançant la visualització de la seva nanoestructura i la determinació de la seva estructura química, electrònica i magnètica.

El sincrotró ALBA ofereix a la indústria innovadores tècniques per a la caracterització de materials i processos, proporcionant resultats centrats en les necessitats específiques de l'empresa. Genera 6.000 hores de llum anualment i està disponible per oferir servei a més de 1.000 investigadors de la comunitat acadèmica i també del sector industrial cada any.

En l'àmbit tèxtil, les principals aplicacions es troben en determinació de l'estructura de les fibres a nivell molecular o en l'estudi de la degradació de fibres.

Notícies relacionades :
https://textils.cat/2018/02/visita-al-sincrotro-alba/
 
 
ASEGEMA
ASSOCIACIÓ D'EMPRESARIS DE GÈNERES DE PUNT DE MATARÓ I COMARCA
C/ Thos i Codina, 9, 08302 Mataró. Barcelona • Tel.: +34 93 790 24 80 • e-mail: asegema@asegema.org
Web desarrollada por Duma Interactiva.